fbpx

Hoe kom ik aan de juiste mout?

Stookwinkel levert zelf geen mout. Hiervoor raden wij aan deze te bestellen bij Bio-brouwmaat. Lees hier onder waarom.

Klanten van Stookwinkel zijn levensgenieters en houden van pure producten. Terug naar de oorsprong, voor het beste resultaat kies je dus altijd voor zo natuurlijk mogelijke ingredienten.

Stookwinkel levert producten aan liefhebbers van kwaliteit. Als je de kwaliteit niet zo nauw zou nemen was je waarschijnlijk niet op het idee gekomen je dranken voortaan zelf te gaan maken. Je wilt iets beters dan uit de winkel.

Stookwinkel levert veel materialen die nodig zijn voor het zelf brouwen van bier en het stoken van sterke dranken. Bijvoorbeeld de brouwmaterialen van Grainfather. Wij zijn groot voorstander van Biologische producten. Dat kunnen de appels, peren, pruimen, kersen etc uit je eigen tuin zijn waarvan jij zeker weet dat het onbespoten is en van een schone grond komt, je weet dan echt zeker dat je 100% puur natuur resultaat krijgt. Dat is wat je wilt, want bij de Slijterij is het niet te koop.

Maar wat als je nou Biologisch bier wilt brouwen of een echte Biologische Whisky wilt maken?

Waarschijnlijk heb je geen veld met gerst en geen mouterij in je schuur. Al snel kom je dan uit bij winkels die kant en klare mout verkopen, handig! Maar veel mouten zijn op grote schaal verbouwd en is er op ruime schaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Als je zoveel tijd, geld en energie stopt in het brouwen van je eigen perfecte bier waarom zou je dan voor industriele mout kiezen? Kies altijd voor Biologische mout. Terug naar de oorsprong zoals dat vroeger gebeurde.

Hoe weet ik zeker dat de mout die ik koop wel echt Biologisch verbouwd en verwerkt is?

Wist je dat een bedrijf dat Biologische producten verkoopt moet voldoen aan veel voorwaarden? Alleen dan krijg je van SKAL een certificaat om Biologische producten te mogen verkopen. Is het certificaat niet aanwezig? Dan mag dat bedrijf geen Biologische producten verkopen. Dat geldt dus ook voor Biologische mouten. Zonder certificaat is er geen garantie dat de gekochte mout echt Biologisch geproduceerd is. Daarom is dit zogenaamde SKAL keurmerk zo belangrijk.

Daarom werken wij samen met Bio-Brouwmaat. Een volledig SKAL gecertificeerd bedrijf dat is opgestart door een hobbybrouwer en liefhebber van pure producten, terug naar de oorsprong met respect voor de aarde.

Bio Brouwmaat is het enige bedrijf in Nederland dat Echte Biologische brouw ingredienten mag verkopen. Je weet dus echt zeker dat de mout en hop die je koopt vrij is van bestrijdingsmiddelen en dat de grond waar de granen op verbouwd zijn ook vrij is van deze middelen.

Op de site van Bio-brouwmaat kun je compleet samengestelde Whisky en bierpakketten bestellen, inclusief de juiste gist en Biologische Hop en eventueel Biologische kruiden en specerijen indien het een bierpakket is.

Ook kun je gebruik maken van de Bio-Moutstort op maat. Hierbij bestel je de hoeveelheid Bio Mout exact op maat volgens jouw recept zodat je niet met restanten blijft zitten. Dit tot op de gram nauwkeurig afgewogen en naar wens al dan niet geschroot en gevacumeerd.

Biologisch is echt terug naar de oorsprong, zoals Bier en Whisky ooit bedoeld was.

Want waarom zou je voor een mindere kwaliteit dan Biologisch gaan? Een Whisky of biertje gemaakt met echt biologische producten is genieten van Puur natuur! Een zelfgemaakt product om echt trots op te zijn!

Zoals het hoort!

Bestel nu één van deze geselecteerde producten

Stookwinkel – Alles voor de hobbystoker | ©2021 | Design & Realisatie door Webheads BV